- Kategorie
-
Nóż Zepter Professional - Nóż do filetowania
Wysyłka w ciągu | 24 godzin |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 1 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamów telefonicznie: 692 288 005
Nóż do filetowania
Filetowanie nie jest czynnością prostą, a dodatkowo wymaga użycia odpowiedniego noża.
Nóż do filetowania powinien być długi i smukły oraz elastyczny.
Taki też jest nóż do filetowania Zepter z 20 centymetrowym dość giętkim ostrzem.
Jest to nóż cieńszy od noża Szefa Kuchni, wyróżnia go bardzo ostra krawędź tnąca.
Nóż wykonano z wysokiej jakości stali molibdenowo-wanadowej, która nie pochłania zapachów.
To również stal którą wyróżnia wysoka odporność na korozję.
Producentem noży z serii Professional jest znana niemiecka firma Felix, która zajmuje się produkcją wysokiej jakości noży od roku 1790
Kolekcję noży Zepter Professional wyróżniają uchwyty w różnych kolorach.
Zróżnicowana kolorystyka rękojeści ułatwia wybór właściwego nożna w zależności od produktu i jego przeznaczenia.
Nóż Zepter do filetowania posiada przeciwbakteryjną rękojeść w kolorze niebieskim.
Poza filetowaniem nóż ten rekomendowany jest również do krojenia mięsa.
Aby utrzymać nóż w jak najlepszej kondycji zalecane jest jego czyszczenie i mycie ręczne, a po dokładnym umyciu wysuszenie noża suchą szmatką.
Rekomendujemy również regularne używanie ostrzałki firmy Zepter.
Informacje dodatkowe:
Nazwa: Nóż do filetowania
Symbol produktu: KP-012
Linia produktów: Zepter Professional
Producent: Felix Solingen GmbH
Miejsce produkcji: Niemcy
Przeznaczenie: filetowanie i precyzyjne krojenie, sugerowanie zastosowanie mięso i ryby
Ostrze: Razor-sharp
Długość ostrza: 20 centymetrów
Materiał: Stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Czyszczenie i pielęgnacja: Zalecane mycie ręczne, po umyciu wysuszyć suchą szmatką
Mycie w zmywarce: Niezalecane
Certyfikaty/Deklaracje zgodności:
Deklaracja zgodności z Dyrektywą: 1935/2004 potwierdzająca, że użyte materiały i wyroby są przeznaczone do kontaktu z żywnością, są bezpieczne dla zdrowia i trakcie użytkowania nie uwalniają szkodliwych dla zdrowia substancji.