- Kategorie
-
Nóż Zepter Santoku Edition No1
Nóż Zepter Santoku Edition Nr1 wykonany z wielowarstwowej stali hartowanej lodem. Ręcznie szlifowane ostrze o długości 19,5 cm
Wysyłka w ciągu | 24 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | 3 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamów telefonicznie: 692 288 005
Nóż Santoku Zepter Edition No.1
Wyprodukowany w Niemczech, w zakładzie mogącym poszczycić się ponad 200 letnią historią - Felix Solingen GmbH noż Santoku Edition No1 to od wielu lat jeden z najpopularniejszych noży w ofercie firmy Zepter.
Jego legendarna wytrzymałość i wysoka precyzja wykonania gwarantują, że nóż Santoku posłuży Państwu przez wiele lat.
19,5 centymetrowe, ręcznie szlifowane ostrze wykonano z wielowarstwowej japońsiej stali MLS 33 VG10 hartowanej w lodzie, a dodatkowe wyżłobienia ograniczają przywieranie krojonych i siekanych produktów do minimum.
O jakości noża Zepter Edition No.1 świadczy również proces kontroli podczas jego produkcji. Zanim opuści fabrykę nóż przechodzi około 45 dodatkowych obróbek i kontroli jakości.
Nóż Zepter Santoku Edition No1 to połączenie klasycznego noża szefa kuchni oraz precyzyjnego tasaka, z pewnością znajdzie on wiele zastosowań w Państwa kuchni.
Nóż Zepter Santoku będzie również świetnym prezentem dla pasjonatów gotowania.
Aby nóż służył Państwu przez wiele lat zalecane jest czyszczenie i mycie ręcznie. Po użyciu należy opłukać ciepłą wodą i wysuszyć suchą szmatką. Mycie w zmywarce nie jest zalecane.
Informacje dodatkowe:
Nazwa: Nóż Santoku Zepter Edition No1
Symbol produktu: KZE-001
Marka: Zepter
Producent: Felix Solingen GmbH, An den Eichen 6, 42699 Solingen
Miejsce produkcji: Niemcy
Przeznaczenie: nóż Santoku: szatkowanie, krojenie, siekanie
Wymiary: 350 x 80 x 30 mm
Materiał: ostrze japońska stal MLS 33 VG10 - struktura hartowana lodem
Uchwyt: Poliamid PA6 G830 FC
Twardość: 60-62 w skali Rockwella
Długość ostrza: 19,5 cm
Czyszczenie i pielęgnacja: Zalecane mycie ręczne, po umyciu wysuszyć suchą szmatką
Certyfikaty/Deklaracje zgodności:
Deklaracja zgodności z Dyrektywą: 1935/2004 potwierdzająca, że użyte materiały i wyroby są przeznaczone do kontaktu z żywnością, są bezpieczne dla zdrowia i trakcie użytkowania nie uwalniają szkodliwych dla zdrowia substancji.